Verhuur, verkoop & beheer met de BOG module.

De BOG-module in CORPOflow is in de basis een beheerprogramma voor bedrijfsmatig, maatschappelijk en zorgvastgoed en is volledig ingericht op woningcorporaties. Het vervangt het excel-bestand met contractoverzichten en kan veel meer dan dat, zoals het publiceren op Funda in business en het maken van overeenkomsten.

Verhuur, verkoop & beheer met de BOG module.

De BOG-module in CORPOflow is in de basis een beheerprogramma voor bedrijfsmatig, maatschappelijk en zorgvastgoed en is volledig ingericht op woningcorporaties. Het vervangt het excel-bestand met contractoverzichten en kan veel meer dan dat, zoals het publiceren op Funda in business en het maken van overeenkomsten.

Demo aanvragen

Ontdek de module

Contractbeheer

Contractbeheer door middel van meldingen als de einddatum van een overeenkomst nadert of de huurprijs geïndexeerd moet worden. Deze nieuwe huurprijsberekening wordt automatisch gedaan dankzij een koppeling met het CBS. Rapportages die zelf samengesteld kunnen worden, bijvoorbeeld een overzicht van alle verhuurde objecten, in volgorde van het aflopen van de contracten. Elke rapportage kan automatisch op vaste momenten in de mailboxen verschijnen.

Bestandsbeheer

CORPOflow zorgt voor overzichtelijk bestandsbeheer door middel van het per rubriek weergeven van contracten, juridische informatie, plattegronden, meetstaten, energielabels, etc. We hebben koppelingen met diverse documentenbeheersystemen, waardoor bestanden die in CORPOflow worden toegevoegd automatisch ook op andere plaatsen / in andere programma’s worden weergegeven.

Relatiebeheer

Uiteraard kan in een object of complex gezien worden wie de huurder is inclusief alle relevante gegevens. Maar CORPOflow draait het ook om. Als je vanuit de relatie denkt, welke objecten of complexen worden dan door deze relatie gehuurd en welke afspraken zijn er gemaakt? Ook kun je meerdere contactpersonen aanmaken en diverse bestanden aan een relatie koppelen, zoals een uittreksel van de Kamer van Koophandel. De relatie kan beschikken over een eigen portal om huurgegevens in te zien, maar ook om gevraagde acties uit te voeren, zoals het aanleveren van een bestuursverklaring bij zorgvastgoed.

Opdrachten verstrekken

Je kunt taken uitzetten naar externe partijen, zoals taxateurs en bouwkundige bureau’s, om een taxatie op te laten stellen, een asbestinventarisatie uit te laten voeren of een energielabel en/of meetstaat op te laten stellen. Degene die de opdracht krijgt rond hem af in een afgeschermd gedeelte van CORPOflow en zorgt ervoor dat de documenten daarin terecht komen en dat de gegevens, na goedkeuring, worden overgenomen.

Publiceren op Funda in business

Als een object of een complex beschikbaar komt, kun je het zeer eenvoudig te huur en/of te koop aanbieden op Funda in business. Je kunt zelf foto’s maken en een tekst schrijven of dit laten doen door een bedrijfsmakelaar van CorpoBOG. Wanneer je daar behoefte aan hebt, geeft de bedrijfsmakelaar van CorpoBOG een prijsadvies. Naast Funda in business kan CORPOflow gekoppeld worden aan de eigen website en diverse andere verkoopkanalen, waardoor met één druk op de knop het aanbod op de gewenste websites gepubliceerd wordt. Ook de brochure en de raampresentatie worden met hetzelfde gemak gegenereerd.

Overeenkomsten en opleveren

Vanuit CORPOflow kun je digitaal een huurvoorstel sturen aan een potentiële huurder. Nadat deze akkoord is gegaan, gegevens heeft ingevuld en KvK heeft toegevoegd, kun je deze gegevens controleren en met één druk op de knop omzetten naar een huurovereenkomst. Deze kan vervolgens aangeboden woprden voor digitale ondertekening, waarbij de personen die ondertekenen worden geïdentificeerd middels iDIN. Bij oplevering kan het verhuurproces worden afgerond met een inspectierapport, die je eenvoudig via telefoon of tablet ter plaatse in kunt vullen en (laten) ondertekenen en wordt automatisch onderdeel van de huurovereenkomst, terug te vinden in CORPOflow en in het klantenportal van de huurder.

Zorgvastgoed

Wat wij samenvatten als BOG, moet worden gezien als BOG/MOG/ZOG. Naast het beheren van de contracten en het creëren van overzicht in de portefeuille, zijn er een aantal specifieke processen ingericht. Zo kun je voor het zorgvastgoed nieuwe overeenkomsten maken die toegespitst zijn op de wijze van intermediair gebruik. Ook de bestuursverklaringen en huurmutaties opvragen in het kader van Passend Toewijzen is een jaarlijks tijdrovend proces, wat bijna volledig uit handen wordt genomen door CORPOflow.

Waarom? Hierom!

De Voordelen

Transparant transactiemodel

Bij CORPOflow hanteren wij tarieven per object. Voor de grootverbruikers zijn de tarieven gestaffeld. Om deze reden is CORPOflow voor kleine en grote corporaties interessant. Langlopende contracten kennen we niet, dus je kunt het zonder risico uitproberen. Heel transparant.

Werken in de cloud

Bij CORPOflow zijn wij van mening dat je moet kunnen werken waar en wanneer je maar wilt. Daarom draait CORPOflow in de cloud en op elk gewenst device. Thuis op de laptop, op locatie op de iPad en gewoon op kantoor. Het is allemaal mogelijk. Efficiënt, flexibel en zonder ingewikkelde installaties op eigen systemen

Veiligheid boven alles

Wij beschermen alle data die van waarde is. Het gehele dossier met objectgegevens, persoonsgegevens en belangrijke documenten wordt veilig opgeslagen in CORPOflow. Beveiligd, versleuteld en AVG-proof. Nog veiliger kan ook door middel van twee-staps-verificatie. We stemmen het beveiligingsniveau gewoon af op het door jullie gewenste niveau.

Heldere rapportages

Op elk moment kun je heldere overzichten en grafieken inzien. Je kunt je rapportages in CORPOflow bekijken of gelijk in Excel format downloaden. Daarnaast kun je CORPOflow periodiek rapportages laten mailen, afgestemd op de individuele wensen van de ontvangers. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar én beschikken je collega’s altijd over de meest actuele data.

Veel gestelde vragen over de BOG module

Kan ik excel-rapportages uitdraaien in CORPOflow?

Ja, je kunt elke gewenste rapportage zelf bouwen in CORPOflow en deze kun je periodiek opslaan, mailen en exporteren, ook naar excel.

Kan ik mijn bestanden eenvoudig aan een object koppelen?

Ja, er is een overzichtelijke pagina met alle bestanden die bij het object horen, verdeeld in categorieën.

Is er een koppeling mogelijk met ons documentenbeheersysteem?

Er zijn koppelingen met meerdere systemen reeds aanwezig binnen CORPOflow, zie hiervoor ook de pagina met koppelingen. Op basis van het VHE-nummer worden bestanden die in CORPOflow worden toegevoegd automatisch ook aan het documentenbeheersysteem toegevoegd. Staat jullie systeem er niet tussen, neem dan contact met ons op, we zijn nooit te beroerd om iets te bouwen.

Kan ik de getaxeerde marktwaarden in CORPOflow inzien?

Het is mogelijk om de marktwaarde en markthuur per object toe te voegen en in te zien. Ook is het mogelijk om een lijst met marktwaardes ineens toe te voegen in CORPOflow, neem hiervoor contact op met onze helpdesk.

Kan ik ook (standaard)brieven versturen vanuit CORPOflow?

CORPOflow werkt volledig digitaal, dat betekent dat een brief verleden tijd is. Alle communicatie verloopt via e-mail. Uiteraard is het mogelijk je eigen templates hiervoor te hanteren, waardoor de communicatie er herkenbaar uitziet. Standaardmails zijn eenvoudig te maken en aan processen te koppelen.

Kan ik de standaard huurovereenkomst ook naar wens aanpassen?

CORPOflow maakt gebruik van de ROZ-overeenkomsten voor bedrijfs-/kantoorruimte en winkelruimte. Deze overeenkomsten mogen niet worden aangepast, maar er kunnen naar wens bijzondere bepalingen (standaard) aan worden toegevoegd.

Kan ik de kenmerken van het object of complex inzien in CORPOflow?

De meeste gegevens worden op objectniveau getoond, van oppervlakte tot kadastrale informatie, van foto’s tot monumentenstatus. Deze gegevens kunnen eenvoudig worden aangepast.

Kan ik mijn lopende overeenkomsten eenvoudig inzien in CORPOflow?

Alle contractgegevens kunnen eenvoudig worden ingezien en indien nodig worden aangepast. Dienst er een nieuwe huurovereenkomst te worden gemaakt van de gewijzigde gegevens, dan is die met één druk op de knop aangemaakt.

Kan ik in één overzicht zien wat ik aan huurverhogingen moet doorvoeren?

CORPOflow beschikt over een uitgebreide indexeringsmodule die standaard onderdeel uitmaakt van de BOG-module. Door een koppeling met de CBS-database kunnen we, zodra het indexeringspercentage daar bekend is, de nieuwe huurprijs uitrekenen. Uiteraard kan dit overzicht ook als rapportage worden uitgedraaid.

Kan ik onze objecten/complexen bij aanvang in één keer inlezen in CORPOflow?

Dat kan in overleg, we kunnen de objecten aanmaken en door koppeling op het VHE- of complexnummer kunnen we gegevens inlezen. Afhankelijk van het aantal eenheden dat moet worden ingevoerd, adviseren wij regelmatig de huurcontractgegevens handmatig in te voeren, omdat in CORPOflow de nodige validaties zitten die de gegevens controleren.

Kan ik ook overeenkomsten voor zorgvastgoed maken?

De basis voor de huurovereenkomst zorgvastgoed is de ROZ-overeenkomst voor kantoorruimte. Er kunnen bijzondere bepalingen worden toegevoegd aan de standaard overeenkomst voor zorgvastgoed, die per overeenkomst kunnen worden aan- en uitgevinkt. Ook de tekst bij ‘in overweging nemende dat’ in de huurovereenkomst is vrij in te vullen.

Kan ik in CORPOflow een tijdelijke huurkorting of huurverhoging registreren?

Ja, je kunt per overeenkomst meerdere tijdelijke verhogingen of verlagingen registreren, inclusief de reden en de looptijd. Als de periode afloopt geeft CORPOflow je een seintje.

Kan ik een object publiceren op Funda in business?

CORPOflow heeft een rechtstreekse koppeling met Funda in business, waardoor elk object of complex dat te huur of te koop wordt aangeboden eenvoudig gepubliceerd kan worden op Funda in business.

Kan CORPOflow gekoppeld worden aan onze eigen website?

Ja, CORPOflow kan gekoppeld worden aan jullie eigen website en aan andere websites, waardoor met één druk op de knop het aanbod overal en eenduidig gepubliceerd wordt. Pas je later de tekst of de prijs aan, wordt dat automatisch op alle websites doorgevoerd

Meer weten over de BOG module?

Diederik van Petegem

Mister BOG