Woningen zo verkocht met de verkoop module.

Meer doen in minder tijd. Met de verkoopmodule van CORPOflow worden alle stappen in het verkoopproces gestroomlijnd en in verre mate geautomatiseerd. CORPOflow is een meer dan complete workflow. Niet alleen veel uitgebreider dan andere pakketten, maar ook veel efficiënter. Van mutatie tot transport in zo min mogelijk handelingen.

Woningen zo verkocht met de verkoop module.

Meer doen in minder tijd. Met de verkoopmodule van CORPOflow worden alle stappen in het verkoopproces gestroomlijnd en in verre mate geautomatiseerd. CORPOflow is een meer dan complete workflow. Niet alleen veel uitgebreider dan andere pakketten, maar ook veel efficiënter. Van mutatie tot transport in zo min mogelijk handelingen.

Demo aanvragen

Ontdek de module

Simpel taxatieproces

Door een koppeling met de validatieinstituten (NWWI, TaxateursUnie) hebben wij het taxatieproces vereenvoudigd. Met één druk op de knop stuur je vanuit CORPOflow het hele taxatieproces aan. En natuurlijk komt alle data automatisch in CORPOflow terecht. Dit is voor zowel jou als voor de taxateur het meest praktisch.

Oneindig veel acties en opdrachten

Werk je met een tuinman? Laat je foto’s of plattegronden maken? Een bouwkundig rapport of asbestinventarisatie? In CORPOflow zet je alle taken uit en ontvang je het resultaat terug. Ongeacht of het een interne afdeling of een externe partij betreft.

Zelf verkopen of een externe makelaar

Werk je met externe makelaars of verkopen jullie zelf? Voor CORPOflow maakt het niet uit. Een externe makelaar krijgt toegang tot CORPOflow, zodat hij alle objectinfo overzichtelijk op één plek terug kan vinden en de van belang zijnde acties kan bijhouden. Voor hem handig en voor jou overzichtelijk. En als je zonder externe makelaar verkoopt, maak je gebruik van de marketingmodule. Indien gewenst met volwaardige presentatie op alle belangrijkste aanbodplatforms zoals Funda, Facebook, Huislijn en Jaap. Ook staan alle aanvullende promotiemogelijkheden van Funda tot je beschikking.

Verkocht, en dan?

In één simpele actie ontvangt de koper een bevestiging van koop met een overzicht van de overeengekomen verkoopvoorwaarden. Verkoopprijs, voorbehoud financiering, asbestclausule, zelfbewoningsbeding… Alles staat erin. Daarna vult de koper zelf zijn personalia in. Handig, want nu genereer je met één druk op de knop een koopovereenkomst. Met bijlagen en altijd up-to-date aan het laatste model vastgesteld door de NVM en Vereniging Eigen Huis. Nu alleen nog tekenen en door naar de notaris.

Digitale ondertekening

Met CORPOflow kan de bestuurder of andere tekeningsbevoegde digitaal tekenen. Niet alleen omdat digitaal ondertekenen sneller en makkelijker is dan handmatig ondertekenen, maar ook omdat het veiliger en overzichtelijker is. Voordat de digitale handtekening wordt gezet, toont CORPOflow een overzicht met bijzonderheden. Hierop ziet de ondertekenaar gelijk of er aan alle voorwaarden is voldaan. Staat de handtekening van de verkoper erop? Dan tekent de koper naar keuze handmatig of digitaal.

Notarisproces

Dit proces is nog nooit zo soepel verlopen. Vanaf het moment dat een woning verkocht is wordt de notaris bij CORPOflow aangeschakeld. Van koopovereenkomst tot overdracht is dit gehele proces gestroomlijnd. Inclusief uitstel voorbehoud financiering, correspondentie met notaris, goedkeuring concept leveringsakte en goedkeuring afrekening. De notaris mailt jou niet meer en jij mailt de notaris niet meer. En achteraf weet je dat je alle stukken compleet hebt.

Interne goedkeuring, validatie en accountantscontrole

Goedkeuring van het management op een taxatiewaarde, vraagprijs of transactieprijs. Validatie van verkopen aan regelgeving vanuit de overheid. Een accountantsinlog waarmee de accountant de controle kan uitvoeren en registreren? CORPOflow heeft het allemaal in zich. Zo verloopt het proces nóg sneller en houd je grip op alle transacties.

Targets bijhouden

Verkooptargets op basis van aantallen of omzet? Gesplitst op DAEB en niet-DAEB? Met of zonder teruggekochte objecten? In CORPOflow houd je het allemaal bij. Simpel toch?

Waarom? Hierom!

De Voordelen

Altijd een helpende hand

Een helpdesk die een stapje verder gaat. Wij helpen je niet alleen met vragen over de werking van CORPOflow, maar bijvoorbeeld ook met vragen over een koopovereenkomst. Met onze jarenlange ervaring als makelaar en onze ervaringen met corporaties kunnen we jullie altijd verder helpen. En nog veel meer.

Lekker overzichtelijk

Alle input van externe partijen gelijk in CORPOflow. Alle correspondentie is op één plek te vinden. Met CORPOflow hoef je nooit meer te zoeken. Elke medewerker heeft een eigen inlog waardoor iedereen altijd direct op de hoogte is van de wijzigingen. Door middel van onze integraties zijn alle stappen in het verkoopproces via CORPOflow af te handelen.

Volledig in control

Op elk moment kun je heldere overzichten en grafieken inzien. Je kunt je rapportages in CORPOflow bekijken of gelijk in Excel format downloaden. Daarnaast kun je CORPOflow periodiek rapportages laten mailen, afgestemd op de individuele wensen van de ontvangers. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar én beschikken je collega’s altijd over de meest actuele data.

Werkt waar je maar wilt

Wij van mening dat je moet kunnen werken waar en wanneer je maar wilt. Daarom werk je met CORPOflow in de cloud en op elk gewenst device. Thuis op je laptop, op locatie op je iPad of vanzelfsprekend gewoon op kantoor. Het is allemaal mogelijk. Efficiënt, flexibel en zonder ingewikkelde installaties op eigen systemen.

Veel gestelde vragen over de Verkoop module

Kan ik de verkoop van A tot Z regelen met CORPOflow?

Met de verkoopmodule van CORPOflow worden alle stappen in het verkoopproces gestroomlijnd en geautomatiseerd. Van het uitzetten van een taxatie en het plaatsen op bijv. Funda tot de eindinspectie en de overdracht bij de notaris. Een completere workflow bestaat er niet.

Kan ik via CORPOflow ook een woning verkopen met de aanbiedingsvariant Koopcomfort of Koopgarant?

Met CORPOflow is het terugkoopproces, afkoopproces of doorverkoopproces tot in de puntjes geregeld. Alle soorten aanbiedingsvarianten kunnen worden ingesteld. Voor Koopgarant en Slimmerkopen zijn ook de overeenkomsten ingeregeld.

Welke partijen zijn gekoppeld aan CORPOflow?

Er zijn koppelingen met meerdere systemen reeds aanwezig binnen CORPOflow, zie hiervoor ook de pagina met koppelingen.

Welke processen kan ik vanuit CORPOflow aansturen?

Je kan het verkoopproces, verkoop zittende huurder en terugkoop aansturen via CORPOflow.

Kan onze taxateur ook werken met CORPOflow?

Ja, de taxateurs worden gekoppeld via het NWWI/TU/TVI account, zij blijven in hun eigen systeem werken en de gegevens worden uitgewisseld via de koppeling. Met één knop stuur je vanuit CORPOflow het hele taxatieproces aan. En natuurlijk komt alle informatie automatisch in CORPOflow terecht.

Kan onze notaris ook in CORPOflow?

Vanaf het moment dat er een woning verkocht is wordt de notaris bij CORPOflow ingeschakeld. De notaris krijgt per opdracht een unieke link waarmee hij de benodigde gegevens kan inzien en aanleveren. Van koopovereenkomst tot overdracht is dit gehele proces gestroomlijnd. Er is geen onderling mailcontact meer nodig, alles gaat via CORPOflow en je hebt altijd alle stukken compleet.

Op welke websites kan ik mijn aanbod publiceren?

Publicatie van je object kan op alle belangrijkste aanbodplatforms, zoals Funda, Corpowonen, Huislijn, Zoek Alle Huizen en Jaap.

Worden de woningen ook op Funda geplaatst?

CORPOflow heeft een rechtstreekse koppeling met Funda, waardoor elk object die te koop wordt aangeboden eenvoudig gepubliceerd kan worden op Funda.

Kan ik de woningen ook een extra promoten?

Ja, alle promotieproducten die Funda aanbiedt kunnen worden gekozen. Verder is het ook mogelijk om te promoten via je eigen Facebookpagina of online marketing via Corpowonen aan te vragen.

Worden de verkochte woningen opgeslagen in een rapportage?

Op elk moment kun je heldere overzichten en grafieken inzien. Je kunt je rapportages in CORPOflow bekijken of gelijk in Excel format downloaden. Daarnaast kun je CORPOflow periodiek rapportages laten mailen, afgestemd op de individuele wensen van de ontvangers. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar én beschikken je collega’s altijd over de meest actuele data.

Ik wil graag een bouwkundige keuring laten doen, kan ik deze aanvragen via CORPOflow?

Ja dit is zeker mogelijk. Via CORPOflow ontvangt het bureau een email met de opdracht om een bouwkundige keuring van het object uit te voeren. Wanneer de keuring is uitgevoerd, worden het rapport en de rapportgegevens automatisch overgenomen in CORPOflow.

Kan ik via CORPOflow ook een kadastrale inmeting aanvragen?

Via CORPOflow kan aan Facto Geo Meetdienst een opdracht worden gegeven voor het inmeten van een blok woningen. Facto Geo kan de meetschets en de oppervlaktekaart uploaden en er kan overleg worden gepleegd via CORPOflow.

Wij hebben een licentie van OpMaat, kan ik mijn huizen dan ook verkopen via CORPOflow?

Stichting Opmaat werkt zelf ook met CORPOflow voor de terug- en verkoop van woningen, corporaties met een licensie kunnen zo hun samenwerking versterken via CORPOflow.

Welke verkoop/aanbiedingsvarianten worden door CORPOflow ondersteund?

Op dit moment is het gehele proces van Koopgarant ingeregeld. Dit is inclusief het kunnen toepassen van berekeningen. Verder zijn alle andere koopregelingen ook via CORPOflow toe te passen. Indien gewenst kunnen wij ook voor deze regelingen het gehele proces aanmaken.

Kan ik mijn media producten ook uploaden in CORPOflow?

Ja, alle mogelijke mediaproducten van Funda kunnen geupload worden in CORPOflow. Denk hierbij aan foto’s en videos, 360 graden fotos, plattegronden en floorplanners. CORPOflow genereert zelf een brochure en raampresentatie in de stijl van de corporatie.

Kan ik al mijn bestanden ook uploaden en opslaan in CORPOflow?

Ja, in CORPOflow kunnen alle bestanden betreft de objecten worden opgeslagen, zodat het een volledig woningdossier wordt. Degene die toegang hebben tot CORPOflow kunnen deze bestanden op elk moment inzien.

Kan ik mijn mediabureau ook toegang geven tot CORPOflow?

Ja, je kunt je fotograaf of een ander mediabureau via CORPOflow opdracht geven voor een opdracht. Zij kunnen op hun buurt het eindresultaat uploaden via CORPOflow.

Kan ik de externe partijen aansturen vanuit CORPOflow?

Ja. Het aansturen van een externe partij gaat simpel vanuit CORPOflow. Een externe partij krijgt toegang tot CORPOflow, zodat hij alle objectinformatie overzichtelijk op één plek terug kan vinden. Ook kan hij alle van belang zijnde acties bijhouden. Zo hou je zelf het overzicht en heeft de externe makelaar alle benodigde informatie voorhanden.

Er is een reactie binnen gekomen op de woning, kan ik deze ook terugvinden?

Alle binnengekomen reacties worden in CORPOflow opgeslagen. Deze zijn op elk moment in te zien via het tabblad contacten. Hier vind je ook alle informatie van huurders en kopers, mogelijke zoekers én alle belangstellenden. Dit zijn belangstellenden die via telefoon zijn binnengekomen, maar ook via de woningsites.

Kan ik vanuit CORPOflow afspraken plannen voor een bezichtiging?

Het inplannen van een bezichtiging is direct niet mogelijk via CORPOflow, maar er kan wel een agenda worden gekoppeld. Deze is via CORPOflow in te zien. Tevens kunnen alle bevestigingsmails gewoon via CORPOflow worden verstuurd.

Welke partijen kan ik vanuit CORPOflow een e-mail sturen?

Met CORPOflow heb je de mogelijkheid om naar elke gewenste partij een email te versturen. Uiteraard is het mogelijk je eigen templates hiervoor te hanteren, waardoor de communicatie er herkenbaar uitziet. Standaardmails zijn eenvoudig te maken en aan processen te koppelen.

Krijg ik vanuit het systeem een melding wanneer het tijd is voor de volgende stap?

Ja je krijgt vanuit het systeem een notificatie wanneer het tijd is voor een volgende stap. Het gehele proces is naar wens in te stellen zodat je een melding ontvangt wanneer jij het wilt.

Kan ik met CORPOflow brochures en raampresentaties maken?

Ja, CORPOflow genereert de brochures en raampresentaties in de stijl van de corporatie.

Worden geïnteresseerden automatisch op de hoogte gesteld van ons nieuwe aanbod?

Wanneer een geïnteresseerde kan zich via Corpowonen inschrijven als zoeker. Wanneer zij dit hebben gedaan dan ontvangen zij altijd het nieuwste aanbod in hun mail.

Meer weten over de verkoop module?

Alexander Muizer

Initiatiefnemer

Pascal Kamphuis

Initiatiefnemer

Tom van der Gronden

Spin in het web